PaintballTime Sibiu. Afla mai multe despre paintball.

Definitie Paintball

Paintball- este un sport extrem la care jucatorii pot participa individual sau in echipa. De la introducerea sa in anii ’80, paintball-ul a devenit un fenomen international. Ceea ce-l deosebeste de celelalte sporturi este echipamentul necesar: pustile si proiectile cu vopsea.

 

Scopul jocului este eliminarea adversarilor prin marcarea lor cu capsule din gelatina umplute cu un amestec colorat pe baza de apa( denumite paintballs- bile cu vopsea). Aceste proiectile sunt propulsate cu ajutorul unor instrumente denumite marcatoare sau arme de paintball. Aceste marcatoare functioneaza, la randul lor, cu butelii de dimensiuni reduse, umplute cu Dioxid de Carbon(CO2), Aer Comprimat sau Azot. La impactul cu un obiect, bila se sparge, iar continutul se împrastie si marcheaza locul respectiv cu vopsea. 

 

Acest joc este practicat si la nivel de sport profesionist. Acest lucru implica competitii nationale si internationale, echipe profesioniste, ligi, etc. Paintball-ul este folosit si in cadrul fortelor de ordine si chiar in armata in scopuri de antrenament. 

 

Paintball-ul este practicat pe terenuri exterioare sau interioare de dimensiuni variate, chiar si pe nocturna. Un teren de joc este presarat cu obstacole naturale sau artificiale pe care participantii le folosesc pentru a se ascunde. Regulile dupa care se desfasoara acest sport sunt, de asemenea, variate, si pot include capturarea steagului, eliminare, limitarea numarului de proiectile folosite, apararea sau atacul unei anumite zone sau punct de pe teren, etc. In functie de tipul de joc, o partida se poate desfasura în cateva minute sau chiar în cateva zile, in cazul jocurilor de tip scenariu.Senzatia este reala!

 

Paintball Time Sibiu te invata cum sa faci din sport o pasiune!!